دو نماینده گیلانی درباره حذف یارانه ها گفتند ؛
تابناک / نمایندگان مجلس شورای اسلامی معتقدند که دولت باید با در نظرگرفتن ملاک ها و معیارهایی که در قانون بودجه ۹۵ مشخص شده،یارانه ثروتمندان و افراد غیر نیازمند را تا پایان امسال حذف می کرد،البته درمعیار شناسایی افراد پردرآمد اختلاف نظر وجود دارد.
کد خبر: ۳۶۴۰۳۹
تاریخ انتشار: ۰۲ بهمن ۱۳۹۵ - ۰۸:۳۱ 21 January 2017
تابناک / نمایندگان مجلس شورای اسلامی معتقدند که دولت باید با در نظرگرفتن ملاک ها و معیارهایی که در قانون بودجه ۹۵ مشخص شده،یارانه ثروتمندان و افراد غیر نیازمند را تا پایان امسال حذف می کرد،البته درمعیار شناسایی افراد پردرآمد اختلاف نظر وجود دارد.

معیار حذف یارانه پردرآمدها؛ از سرکشی به حساب بانکی تا مدل خودروی شخصی!

نمایندگان مردم در نشست علنی 18دی ماه مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی لایحه برنامه ششم توسعه کل کشور پس از اعمال تغییراتی با ماده 94 با 183 رای موافق، 10 رای مخالف و 1 رای ممتنع از مجموع 221 نماینده حاضر در جلسه موافقت کردند که براساس این ماده، دولت موظف شد در طول اجرای قانون برنامه هرسال حداقل مستمری مددجویان تحت حمایت کمیته امداد امام خمینی(ره) و سازمان بهزیستی را علاوه بر یارانه موجود متناسب سطح محرومیت،20درصد حداقل دستمزد مصوب شورای عالی کار و از محل منابع هدفمندسازی یارانه ها و حذف خانواده های پردرآمد در ردیف بودجه خاص سنواتی از طریق سازمان های مذکور پرداخت نماید.

 
حال سئوال اینجاست که ملاک و معیار دولت برای تشخیص خانوارهای پردرآمد که نباید به آن ها یارانه نقدی تعلق بگیرد، چیست؟
 
 
 
دلخوش: دولت برای تشخیص پردرآمدها از روش های علمی تر استفاده کند

سید کاظم دلخوش اباتری درگفت وگو با خبرنگارخبرگزاری خانه ملت، با اشاره به ملاک برای تشخیص پردرآمدها برای حذف یارانه گفت: در قانون هدفمندی یارانه ها دهک ها مشخص شده بود، چراکه می دانستیم برای دولت تفکیک اقشار کم درآمد از پردرآمد دشوار است.

نماینده مردم صومعه سرا در مجلس شورای اسلامی افزود: به عنوان مثال فردی امروز درآمد خوبی ندارد، اما ممکن است یک شبه ثروتمند شود و فرد دیگری ممکن است به دلیل نوسانات بازار ورشکسته و دچار گرفتار مالی شود، از این رو تشخیص این موارد دشواری خاص خود را دارد اما در مجموع علی رغم همه ریزش ها، تا حدودی می توان افراد متمکن را از افراد نیازمند جدا کرد.

یارانه نقدی به نهادهای حمایتی اختصاص یابد

سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: پیشنهاد در مجلس این بود که اگر  مقرر شده دولت به صورت نقدی به اقشار آسیب پذیر کمک کند، باید به نهادهای امدادی و حمایتی کمک کند چرا که حدود یک هشتم جمعیت کشور تحت پوشش این نهادها هستند که البته می توان بخش کارگری را نیز به آن اضافه کرد.

امکان شناسایی 25 میلیون کم درآمد برای دریافت یارانه

وی تاکید کرد: از جمعیت 80 میلیونی، 20 تا 25 میلیون نفر از افراد کم درآمد  برای دریافت یارانه قابل شناسایی هستند، به طوری که دولت باید با ورود تخصصی به این بخش، تلاش دهک بالای درآمدی و برخوردار را حذف کند، که اگر همین دهک را به صورت کامل حذف کند، می توان به مددجویان کمیته امداد و بهزیستی کمک خوبی کرد و یارانه آن ها را تا مقدار قابل توجهی افزایش داد.

سرکشی به حساب بانکی افراد، ورود به حریم خصوصی است

دلخوش اباتری در پاسخ به سئوالی درباره سرکشی در حساب های بانکی برای تشخیص پردرآمدهایی که باید یارانه آن ها قطع شود، گفت:این کار ورود به حریم خصوصی افراد و اشتباه است و نباید انجام شود، بلکه دولت باید برای تشخیص پردرآمدها از مکانیزم های علمی تری استفاده کند.

نوشتن قانون بدون برخورد جدی با متخلفان فایده ای ندارد

سخنگوی کمیسون اقتصادی مجلس شورای اسلامی، تاکید کرد: قوانین بسیار زیادی برای برخورد با تخلفات وجود دارد و نباید بدنبال قانون گذاری جدید بود، بلکه باید برای سلامت جامعه، قوانین موجود را به درستی اجرا کرد، چراکه نوشتن قانون بدون برخورد جدی با متخلفان و قطع کردن دست دست اندزان به بیت المال فایده ای ندارد و نظارت مجلس زمانی تحقق پیدا می کند، که با تخلفات برخورد جدی شود تا برای جامعه درس باشد.

 
 
بائوج لاهوتی: دولت حذف یارانه پردرآمدها را سخت گرفته است

مهرداد بائوج لاهوتی درگفت وگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت درباره ملاک تشخیص پردرآمدها برای حذف یارانه نقدی آن ها گفت: برای تشخیص پردرآمدها و اقشار برخوردار،دولت با این قضیه سخت برخورد می کند؛در حالی که در قانون بودجه 95 ما برای دولت فهرست افرادی که پردرآمد محسوب می شوند را آورده ایم.

نماینده مردم لنگرود در مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: در قانون بودجه 95 افرادی که یارانه آن ها مشمول حذف می شود را نام برده ایم؛ از جمله تجار و مقامات که در قانون تعریف شده و همچنین افرادی که درآمد سالیانه آن ها بیشتر از 350 میلیون ریال باشد.

بائوج لاهوتی خاطرنشان کرد: دولت برای این کار می تواند از وزارت اقتصاد و دارایی کمک بگیرد؛چراکه الان وزارت دارایی ماخذ منابع وصولی مالیات را در اختیار دارد و این بانک اطلاعاتی کاملا مشخص است.

دولت بخشی از کسری بودجه را از محل حذف یارانه پردرآمدها جبران کند

وی با اشاره به اینکه دولت می گوید قانون اشکال دارد، گفت: ما نمی گوییم دولت یارانه همه اقشار را حذف کند؛بلکه اگر دولت از 100 درصد قانونی که وضع کرده ایم 70 آن را که به نظر خودش درست است،اجرا می کرد و با این کار، به جای 15 هزار میلیارد، 9 هزار میلیارد از منابع را آزاد می کرد،باز هم یک گام رو به جلو برداشته بود.

نماینده مردم لنگرود در مجلس شورای اسلامی تاکید کرد:در شرایطی که دولت با کمبود منابع و کسری بودجه روبرو است می توانست به جای انتشار اسناد خزانه، بخشی از این کسری را از محل حذف یارانه پردرآمدها بدست آورده و جبران کند.

عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی همچنین در پاسخ به سئوالی درباره مخالفت دولت با سرکشی از حساب های بانکی افراد برای حذف پردرآمدها به عنوان نقض حریم خصوصی گفت: به نظر من اشکالی ندارد دولت این کار را انجام بدهد و قانون نیز این اجازه را به او داده است،ما بعضی از مسائل را خیلی سخت می گیریم در حالی که دولت محرم اسرار مردم است و قصد دولت انتشار این صورت حساب ها نیست،بلکه بررسی آن‌ها است.

 
 
 

منبع: تابناک
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار