حواشی جلسه رای اعتماد به وزرای پیشنهادی در صحن علنی امروز
جلسه رأی اعتماد مجلس به وزرای پیشنهادی آموزش و پرورش، ورزش و فرهنگ در حالی صبح و بعد از ظهر امروز برگزار شد که وقایع سال ۸۸ بخش مهمی از اظهارات مخالفان و موافقان را به خود اختصاص داد.
کد خبر: ۳۲۱۸۷۹
تاریخ انتشار: ۱۱ آبان ۱۳۹۵ - ۱۹:۴۵ 01 November 2016
جلسه رأی اعتماد مجلس به وزرای پیشنهادی آموزش و پرورش، ورزش و فرهنگ در حالی صبح و بعد از ظهر امروز برگزار شد که وقایع سال ۸۸ بخش مهمی از اظهارات مخالفان و موافقان را به خود اختصاص داد.

به گزارش «تابناک»، جو انتظامی اطراف بهارستان از صبح امروز همانند روزهای مشابه خبر از برگزاری واقعه‌ای مهم در مجلس شورای اسلامی می‌داد؛ زنگ آغاز جلسه در حالی به ریاست علی لاریجانی به صدا در آمد که برخی از اعضای کابینه از جمله محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه، محمود واعظی وزیر ارتباطات، حمید چیت‌چیان وزیر نیرو، نعمت‌زاده وزیر صنعت و شهیدی (رئیس بنیاد شهید) از همان ابتدا در جلسه حاضر بودند.

عارف با روحانی روبوسی نکرد

ساعت ۸:۲۰ دقیقه زمانی که حسن روحانی با همراهی مطهری، تابش، نعمتی و حسین فریدون وارد مجلس شد، پیش از همه محمد رضا عارف نماینده اول تهران و رییس فراکسون امید به استقبال رفت اما در حال که دستمالی بر دهان داشت و نشان می داد به عارضه سرماخوردگی مبتلاست و به همین خاطر از مصافحه عذر خواست.

جالب این که با وجود مشاهده دستمال بر چهره عارف رییس جمهور می خواست با او روبوسی کند ولی رئیس فراکسیون امید امتناع ورزید و به جای مصافحه، شانه های هم را بوسیدند.

حسن روحانی نخستین نطق خود در مجلس دهم را آغاز کرد

او برای تلاش پنج‌ماهه نمایندگان به آنها خسته نباشید گفت و به تورم ۴۰ درصدی و رشد منفی در آغاز کار دولت اشاره کرد. او معضلات کشور در آن برهه را شبه بحران خواند و به برجام هم گریزی زد و آن را گزینه ملت برای انتخابات آزاد دانست.

روحانی درباره تغییر کابینه نیز گفت: اساس کار دولت بر ترمیم مداوم کابینه شکل نگرفته بلکه تثبیت کابینه و مدیریت قاعده دولت است. اما اگر لازم ببینیم که ترمیم باعث افزایش سرعت و نه تغییر جهت می‌شود آن را انجام می‌دهیم.

سخنرانی یک ساعته رئیس جمهور پس از دفاع مختصری از وزیران و اشاره به اهمیت سه وزارتخانه پایان یافت. در این حین رفتار نعمت‌زاده وزیر صنعت که در هنگام سخنان رئیس جمهور روی صندلی خود به خواب رفته بود مورد توجه رسانه‌ها قرار گرفت.

رئیس جمهور دوران جنگ عامل فتنه بوده

پس از آن نوبت به موافقان و مخالفان رسید. نقوی حسینی مخالفی بود که تمام وقت ۱۵ دقیقه‌ای خود را به فتنه اختصاص داد.

وی گفت آقای منتظری فقیه بود فاسد شد؛ در این هنگام صداهایی در مخالفت با این سخن شنیده می‌شد. او همچنین چند بار در صحبت‌هایش تأکید کرد: رئیس جمهور دوران جنگ عامل فتنه بوده و با کنایه گفت که امیدوارم فردا به جهنم حواله نشوم و یا به نفهم متهم نشوم. انقلابی‌ها را نفهم ندانید.

نقوی حسینی ترمیم کابینه را نیز فرار رو به جلوی دولت دانست و افزود: آقای آشتیانی بازیگر نقش اول فتنه است.این نماینده اصولگرای مجلس در ادامه وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش را تهدید به پخش فیلم در مجلس کرد.

او همچنین گزارش مکتوبی از یک خواهر شهید را در مجلس رونمایی کرد و آن را عملکرد آشتیانی در زمان مدیریتش بر یکی از مدارس فارسی‌زبان در انگلیس دانست. نقوی حسینی این گزارش را که به صورت دست‌نویس در چند صفحه A۴ ارائه شده بود در اختیار رئیس مجلس قرار داد و ضمن انتقاد از سه وزیر پیشنهادی، گفت: مگر قحط‌الرجال است که فقط همین سه نفر باید معرفی شوند.

حاشیه‌های نطق نقوی حسینی بعد از پایان صحبت‌های او هم ادامه داشت.

وقتی نقوی حسینی از جایگاه سخنرانان پایین آمد تاجگردون به او اعتراض کرد و بین این دو نفر درگیری صورت گرفت که با وساطت مطهری برطرف شد. اما نقوی حسینی همچنان از آن سوی مجلس فریاد می‌کشید. چند نفر از نمایندگان نقوی حسینی را به آن سوی مجلس هدایت کردند و تعدادی از نمایندگان اصولگرا دور او جمع شدند و حتی با او روبوسی کردند.

بعد از صحبت‌های نقوی حسینی، مهدی شیخ در جایگاه قرار گرفت. او خطاب به مخالفان، گفت: چرا می‌خواهید فضا را دوقطبی کنید. مگر ما که موافق وزیر صحبت کردیم ضدولایتیم؟ این چه ادبیاتی است که به کار می‌برید؟ آیا این نفاق و انشقاق در نیروهای انقلاب نیست؟ آیا تهمت زدن به نیروهای انقلاب روش پسندیده‌ای است و با اسلام سازگار است؟ ما قرار بود به اخلاق رأی دهیم. آما آیا این اخلاق است؟ انسانیت است؟ کجای شعار انقلاب ماست؟

برای مجلس روشن نیست فانی استعفا داده یا عزل شده است

نماینده مردم قائمشهر، جویبار، سیمرغ، سوادکوه و سوادکوه در مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: این سوال وجود دارد که فانی استعفا داده یا عزل شده است چرا که بر اساس گزارش های رسیده استعفای وزیر تسلیم رئیس جمهور نشده است.

علی لاریجانی در پاسخ به این اخطار قانون اساسی، اظهار داشت: فرقی نمی کند استعفا داده یا عزل شده است.

حواشی جلسه بعداز ظهر

جلسه بعد از ظهر مجلس کمی پس از ساعت 13 آغاز شد و پس از تذکرات کتبی و چند تذکر شفاهی، مجلس وارد دستور بعدی خود یعنی بررسی صلاحیت صالحی امیری وزیر پیشنهادی شد.

پس از پایان بررسی صلاحیت دومین وزیر پیشنهادی ، کواکبیان در حالیکه می خواست تذکری را مطرح کند شروع به خواندن دعای اول ماه صفر کرد که لاریجانی با خنده از او پرسید این مطابق با کدام ماده آیین نامه است؟ کواکبیان در ادامه از پخش شب نامه در مجلس انتقاد کرد که لاریجانی گفت شب نامه ای پخش نشده اما هم زمان با صحبت رئیس مجلس تعدادی از نمایندگان از جمله زنان فراکسیون امید برگه هایی را بالا گرفتند تا به لاریجانی نشان دهند شب نامه هایی توزیع شده است.

کواکبیان در ادامه تذکرش گفت:‌کسانی که در مورد فتنه صحبت می‌کنند می خواهند به طور غیر مستقیم بگویند که رئیس‌جمهور نیز طرفدار فتنه است.

ذوالنور در تذکر دیگری توضیحاتی درباره سند 9 صفحه ای که صالحی امیری با نام مستعار رضا فلاح امضا کرده ارائه داد.

پس از این صبحت ها در ساعت 15 و پنج دقیقه بود که مجلس وارد بررسی صلاحیت سلطانی‌فر وزیر پیشنهادی فرهنگ شد.

ابطحی مخالف دیگری بود که با شاه بیت فتنه سخنان خود را آغاز کرد و گفت:‌از دانش آشتیانی تشکر می کنم که روی مواضع فتنه ایستادند. این مردانگی است چرا که روی نظر خود استوار است. اما ما( مثل خود من ) یکی به نعل می زنم و یکی به میخ ، هم خدا را می خواهم و هم خرما را. فتنه و فتنه گران از مسائل مهم و از خطوط قرمز است که وزرا باید بر آن پایبند باشند.

پس از ابطحی ، سید ابوالفضل موسوی نماینده یزد در جایگاه قرار گرفت تا به عنوان موافق صحبت کند. او باورهای کلی را مطرح کرد که میان حرف هایش لاریجانی نطق او را قطع کرد و گفت :‌شما راجع به آقای دانش حرف زدید که نوبت حرف زدن در مورد ایشان تمام شده است.

وزرایی که می خواهند رای اعتماد بگیرند صدقه خوبی به ما بدهند


او سپس خطاب به وزرا گفت : وزرایی که می خواهند رای اعتماد بگیرند صدقه خوبی به ما بدهند چرا که وضع بودجه خوب نیست.

موسوی بار دیگر سخنان خود را از سر گرفت که پس از چند ثانیه صدای صلوات بلندی در صحن پیچید؛ پس از لحظاتی مشخص شدتعدادی از نمایندگان عبدالرضا هاشم زایی که چندی پیش در تصادف اتوموبیل مجروح شده و تازه از بیمارستان مرخص شده بود را برای حضور در جلسه مجلس همراهی می کردند.

لاریجانی نیز حضور هاشم زایی رئیس سنی مجلس را خیرمقدم گفت و برای او آرزوی سلامتی کرد.

ساعت 16 و 15 دقیقه بود که بررسی صلاحیت وزرا به اتمام رسید. لاریجانی از هیأت دولت تشکر کرد و وزرای حاضر در جلسه طبق آیین نامه مجلس را ترک کردند تا رای گیری انجام شود. در هنگام توزیع کارت ها نیز لاریجانی از نمایندگان خواست در صحن حضور داشته باشند تا جلسه از رسمیت نیفتد. نکته قابل توجه در جمع آوری آرا این بود که بر خلاف همیشه آرای نمایندگان با گلدانهای فلزی جمع آوری نشد بلکه نمایندگان رای خود را در صندوق های پلاستیکی شفاف انداختند.

نکته مهم و قابل توجه دیگر اعتراض زهرا سعیدی نماینده مبارکه بود که چرا هیچ کدام از خانم های نماینده برای شمارش آرا و نظارت بر آن‌ها انتخاب نشدند که لاریجانی در پاسخ به او گفت:‌ جنسیت نمایندگان در انتخاب آن‌ها برای این مسئله تاثیری نداشته است.

پس از اینکه تعدادی از نمایندگان تذکرات شفاهی خود را مطرح کردند و آراء نیز شمرده شد لاریجانی نتیجه شمارش آرا را اعلام کرد. بر این اساس هر سه وزیر پیشنهادی موفق شدند از مجلس رأی اعتماد بگیرند.

صالحی امیری 180 رأی موافق،‌ 89 رأی مخالف و 6 رأی ممتنع دریافت کرد. سلطانی‌فر نیز با 193 رأی موافق،‌72 رأی مخالف و 9 رأی ممتنع از مجلس رأی اعتماد گرفت. با این وجود آرای دانش آشتیانی متزلزل بود و او 157 رأی موافق در مقابل 111 رأی مخالف دریافت کرد.

جلسه علنی امروز نمایندگان پس از یک روز فشرده کاری با تعیین سرنوشت سه وزارتخانه در ساعت 16:59 دقیقه بعدازظهر به اتمام رسید.
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار