کد خبر: ۲۸۷۹۳۶
تاریخ انتشار: ۰۹ شهريور ۱۳۹۵ - ۱۸:۱۷ 30 August 2016
حمد نهاوندیان در سخنرانی پیش از خطبه های این هفته نماز جمعه تهران به تشریح  دستاوردهای سه ساله دولت تدبیر و امید پرداخت و گفت: هفته دولت هفته خدمت به ملت و هفته ملت و هفته شکر به درگاه خداوند است. 
 
به گزارش فرارو، 
نهاونیان که به مناسبت هفته دولت به عنوان سخنران پیش از خطبه‌های نماز جمعه حضور داشت، افزود: در این مناسبت هفته دولت فرصت هایی پیش می آید، تا همچنان که مقام معظم رهبری توصیه کردند گزارش این خدمات و توفیقات به ملت داده شود، لذا زمانی که مردم این گزارش‌ها را می شنوند، خوشحال می شوند و در مقابل آن، بدخواهان ملت ناراحت و عصبانی. زمانی که  مردم می شنوند بالاخره  آرزوی دیرینه پیشی گرفتن  صادرات غیرنفتی بر واردات، بعد از 4 دهه تلاش تحقق پیدا کرده است، خوشحال و بدخواهان عصبانی می شوند. 

رییس دفتر رییس جمهور در این سخنرانی به تشریح خدمات و پاسخ به انتقادات درباره دولت پرداخت که در ادامه گزیده ای از آن را می‌خوانیم:  
  • زمانی که مردم می شنوند بالاخره با برنامه ریزی‌های ما در پایان امسال برداشت ایران از ذخایر و میادین مشترک گازی در جنوب کشور از کشور همسایه که در طول این سالیان و دهها سال بیش از ما از آن سفره ها استفاده می کرده، به حد عادلانه خود رسیده و  فراتر می رود، خوشحال می شوند.
  •  زمانی که  مردم می شنوند بلافاصله با برداشته شدن عزتمندانه تحریم های ظالمانه، خدمتگزاران این ملت در وزارت نفت توانستند در کمتر از شش ماه میزان تولید نفت و میزان صادرات نفت را به بیش از یک میلیون بشکه در روز افزایش دهند، خوشحال می شوند، غیر از این که در این مذاکرات پیروزمند، حقوق هسته ای ما تثبیت شد و به رسمیت بین المللی شناخته شد.
  • در صنعت نفت که مورد هدف بدخواهان بود نیز  بالافاصله تحمیل اراده محدود سازی دشمنان با شکست مواجه شد و ایران  در حال بازگشت  به جایگاه خود در بازار جهانی نفت است.
  • امسال ایران با وجود کاهش قیمت نفت، تنها کشور سرفراز در بعد اقتصادی میان کشورهای تولیدکننده و صادر کننده نفت در جهان معرفی شد، این درحالی است که  خود کشورهایی  مسبب  کاهش قیمت نفت با کسر بودجه بالای 98 میلیارد دلار در سالی که گذشت مواجه شدند. برخی از آن کشورها قدرت پول ملی شان به نصف و کمتر از نصف رسید و  در بسیاری از  آن کشورها تورم بالا رفت و در ایران نه تنها تورم ایجاد نشد بلکه تورم پایین آمد. در آن کشورها  رشد منفی شد، اما در اقتصاد ایران نه تنها رشد منفی نشد، بلکه در چهار ماهه امسال دیدیم که با یک جهشی به بالاتر از چهار درصد هم رسید.
  • بسیار قابل توجه است اگر ضربه ای را که به اقتصاد ایران در سال 90 وارد شد  با ضربه ای که در سال 94 وارد شد مقایسه کنیم. در سال 94 حدود 40 درصد درآمد نفتی ما به سبب تحریم ها کاهش یافت و متاسفانه این موجب شد که قیمت ارزش پول ملی ما به حدود یک سوم تنزل پیدا کند و ما تورم 40 درصد را شاهد بودیم اما در ضربه ای که  در سال 94 مشابه آن به ما وارد شد، نه تنها تورم بالا نرفت بلکه رشد منفی هم نداشتیم؛ این یعنی اقدام و عمل و مقاوم شدن اقتصاد ایران در مقابل ضربه های بیرونی.
  • مردم زمانی که گزارش‌های وزارت جهاد کشاورزی را می شنوند مبنی بر اینکه تولید گندم در این سه سال اخیر مرتبا افزایش یافته است و اکنون میزان ذخایر ما زیاد است؛ در شرایطی که ما دوره هایی را گذراندیم که ذخایر ما در کشور کمتر از بیست روز بود، این یعنی مقاوم شدن اقتصاد، یعنی دشمنان کمتر از گذشته در فکر  و خیال خودشان حتی طراحی خواهند کرد که حتی به اقتصاد ایران لطمه بزنند زیرا این اقتصاد روی پای خود ایستاده و محصولات کشاورزی و امنیت غذایی خودش را بالا برده است.
  • یکی از نگرانی هایی که در اقتصاد ما  این بود که  ما شاهد شرایطی بودیم که از سویی تورم بالایی داشتیم و از سویی هم رکود و  از سال 90 برخی از کارخانجات ما  به حالت نیمه تعطیل و تعطیل در آمد و آمارهایی که وزارت صنعت، معدن و تجارت اعلام کرد نشان می دهد که  فعالیت واحدهای تولیدی در استان ها شروع شده و رشد مثبت تولید صنعتی این موضوع را نشان می دهد.
  • در تجهیز منابع بانکی هم سود تسهیلات پایین آمد و هم میزان عرضه تسهیلات بالا رفت و به گزارش بانک مرکزی 44 درصد میزان تسهیلاتی که سیستم بانکی ارایه داده افزایش یافته و این باعث می شود که آرام آرام کارخانجات راه بیفتد و تولید افزایش یابد و با شرایط پس از تحریم لازم نیست که هزینه های اضافی برای صادرات را بدهیم ؛ این یعنی اشتغال برای جوانان.
  • در گزارشی که وزیر راه و شهرسازی در حضور مقام معظم رهبری ارایه دادند، ملاحظه کردید  صدها کیلومتر در این فاصله سه سال خطوط ریلی ما دو خطه شده است و بهره برداری از خط تهران و مشهد به سه برابر رسیده است و در کل مسیر جنوب ریل هایی که شصت سال بود ترمیم نشده بودند، نوسازی شدند و خطوط ریلی ایران از جنوب و شمال به خطوط راه آهن بین المللی وصل شد؛ این موضوع یعنی جایگاه منطقه ای و بین المللی راه آهن جایگاه غیرقابل انکاری است و  همه کشورهای دیگر می آیند که با ایران صحبت کنند که ما را وصل کنید.
  •  اکنون در مذاکرات می بینید که طرف ایران طرف تعیین کننده است و قدرت چانه زنی بالا پیدا کرده است. دیگر شرایطی نیست که به دلیل محدودیت ها و اعمال تحریم ها ما محدود باشیم که با یک یا دو کشور و با هر کیفیتی که گفتند مذاکره کنیم، اکنون ایران قدرت انتخاب دارد و صنعت گر ایرانی بهترین تکنولوژی ها را می تواند در اختیار بگیرد. همچنین در قراردادهای سرمایه گذاری این ایران است که شرط می گذارد که باید در این سرمایه گذاری 40 یا 50 درصدش تولید داخلی باشد؛ این موضوع یعنی پیشرفت همراه با عزت.
  • اگر دولتی آمد و توانست تورم را یک رقمی کند و در بازار ارز آرامش ایجاد کرد؛ این موضوع یعنی کار ریشه ای یعنی کسی که در ایران می خواهد سرمایه گذاری کند از این بعد می تواند روی آینده ایران حساب کند.
  • در حوزه مبارزه با فساد و رانت،  مساله حقوق های غیرعادلانه که نظر افکار عمومی را به خود جلب کرد، دیدیم که  دولت بلافاصله به این مساله به طور جدی پرداخت و با آن برخورد کرد. مهمتر این بود که دولت در آیین نامه اجرایی قانون بودجه 95 ریشه این زیاده خواهی ها را که عبارت بود از تصمیم گیری ذی نفعلان برای خود، ممنوع کرد و ان شاء الله در لایحه جدید که به مجلس تقدیم می شود ریشه این موضوعات از بین برود؛ این امر یعنی برخورد ریشه ای. اگر دولت آمد و شفافیت در اطلاعات ایجاد کرد، همه وزارت خانه ها را موظف کرد که حداقل و حداکثر حقوق ها را در سایت بگذارند یعنی برخورد ریشه ای داشته است.
  • این توفیقات فقط توفیقات هیات دولت نیست، بلکه توفیفات مردم است اما سرمایه اصلی که مقام معظم رهبری فرموده اند اعتماد و امید مردم است و هر کس به افزایش اعتماد مردم کمک کند و امید به آینده را در مردم افزایش دهد، به این انقلاب و کشور و مردم خدمت کرده است اما اگر نشریه ای در گوشه ای مرتبا بذر یاس بیفکند و به نام نقد تخریب کند، این دیگر نقد منصفانه نیست و تخریب است. همانطور که مقام معظم رهبری فرموده اند که فرصت هفته دولت، فرصت ارزیابی کارنامه است و ارزیابی منصفانه و نقد منصفانه و دولت هم از آن استقبال می کند در صورتی که نقد منصفانه باشد، زیرا نقد منصفانه کار را تسهیل می کند.
صدیقی: مساله برجام را خیلی گنده نکنید/ من نمی‌خواهم پرده از روی بعضی چیزها بردارم

پس از اتمام سخنان نهاوندیان حجت الاسلام و المسلمین کاظم صدیقی خطیب نمازجمعه این هفته تهران خطاب به دولتمردان اظهار کرد: مساله برجام را خیلی گنده نکنید چراکه مقام معظم رهبری همیشه از بد عهدی دشمن سخن می گویند اما دوستان حاضر نیستند از این بد عهدی ها یک جمله بگویند.

صدیقی در خطبه های نمازجمعه این هفته تهران گفت: من نمی خواهم پرده از روی بعضی چیزها بردارم. حرکت های دیپلماسی کشور باید در همه جا برای ما موجب سرافرازی و اقتدار باشد.عمل فردی و اجتماعی مسئولان نظام ما باید در تراز عمل شهید رجائی قرار گیرد.

  • در این هفته دولتمردان باید به جای مانور تبلیغاتی خودشان را مورد قضاوت قرار دهند و خودشان به حساب خودشان برسند.
  • حرفی که زده می‌شود از روی درد و دغدغه‌مندی است، گفت: ما صحبت‌هایی نکنیم که خلاف صحبت‌های نایب امام زمان باشد که هر روز سوژه‌ای برای بیگانگان فراهم شود که بگویند فلان جا محل اختلاف آنها با رهبری است.
  • شهید رجایی وقتی به سازمان ملل رفت با چه عزتی سخنرانی کرد و هیچ‌گاه منفعل نبود. حرکت دیپلماسی کشور در همه جا باید به طور معقول و یکسان برخورد شود و در تراز شهید رجایی باشد.
  • دولتمردان نباید نسبت به آنچه به دست آمده مغرور باشند، آنچه که در این مدت اتفاق افتاده در مقابل آنچه که باید می‌شد بسیار ناچیز است.
  • مسئله برجام را  بزرگ نکنید؛ رهبری مرتب از بدعهدی‌های دشمن سخن می‌گوید، اما عزیزان ما حاضر نیستند حتی یک جمله از این بدعهدی‌ها بگویند و وقتی ما خودمان را نقد نکنیم نقد دیگران کاری می‌شود؟
  • مردم ما مشکلات اقتصادی زیاد دارند، تولید ما هنوز احیاء‌ نشده است. دولت در این یک سال در زمینه رونق اقتصادی فعالیت کند و این فرصت باقیمانده زمانی برای سیاسی‌کاری و تبلیغات انتخاباتی نیست.
  • معلوم نیست دیگر چنین فرصتی برای خدمتگذاری داشته باشید و هدف را خدا قرار دهید و کارتان را برای او انجام دهید، چرا که اگر کار برای خدا باشد ماندگار می‌شود.
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار